Да бъдеш Мисис Икономика 2022 само̀ по себе си е задължаващо,

...
Да бъдеш Мисис Икономика 2022 само̀ по себе си е задължаващо,
Коментари Харесай

Рекламата поддържа жизнения цикъл на всяка компания

Да бъдеш Мисис Икономика 2022 само̀ по себе си е задължаващо, даже единствено като форма на речта. Замисляли ли сте се, че актуалното българско предприемачество е прекомерно младо, в България още веднъж сътворяваме и вършим частен бизнес, не повече от 30 години. За това време не са доста дамите, които са притежател на това отличие, и това в действителност ги прави част от един извънреден, извънреден клуб. Ще загатна имената на Виолина Маринова, Петя Димитрова, Мила Маречкова. Така че да бъда Мисис Икономика е огромна привилегия за мен, а както знаем, с огромните привилегии идват и огромните отговорности. Ето за какво виждам самоуверено към идващите стъпки, към идващото предизвикателство, с цел да защитя мястото си в този първокласен тим.

Моята визия за актуалния бизнес водач: Непрекъснато самонаблюдаващ се, самообразоващ се, себеутвърждаващ се, саморазвиващ се, самоконтролиращ се субект, който отстоява мястото си с доста труд. Най-приятно му е да комуникира със себеподобни, само че пък го въодушевява всеки логичен диалог и деяние. Цени хората, с които е избрал да бъде в професионалния и персоналния си път, и елементарно не се отхвърля от тях.

Когато водачът е жена – на тези дами не им е елементарно, само че не мисля, че на мъжете водачи им е по-лесно. Всичко е самостоятелно, всеки е друг, само че зная, че всички се стремим към едно и също: По-добър утринен ден и по-пълноценен живот. Истинските водачи не живеят ден за ден, а се борят систематично, неуморно и без недоволства.

В непрестанната смяна разбрах, че тя е най-постоянното нещо и това е вдъхновяващо. Само би трябвало да имаш твърдостта да издържиш и да проявиш „ спортната завист “ да си най-бързият, умният и безстрашният в смяната, и в никакъв случай, в никакъв случай да не забравяш от кое място си тръгнал и какви са твоите правила. Никога да не забравяш кой ти е подал ръка и те е подкрепил в най-трудните ти моменти - тези неща не подлежат на смяна.

Да управляваш бизнес, в който технологиите се менят бързо, е огромна опция за развиване, само че и опасност за неуспех.

Рекламата през днешния ден продължава да „ извиква “ и провокира всеки да предприеме несъмнено деяние, само че го прави толкоз всеобхватно, във всеки аспект на нашия всекидневен житейски темп, както в никакъв случай до момента. Дали слушаме радио, вървим по улицата, караме по автомагистралата, возим се в градския превоз, пазарим в магазина или онлайн, гледаме сериал или се осведомяваме за протичащото се… рекламата е на всички места към нас и въздейства осъзнато или не на редица наши потребителски решения, постоянно през повече от един канал. Именно по тази причина е толкоз значимо занимаващите се със основаването и планирането на реклами да осъзнават своята морална отговорност към потребителите, само че и към доверилия им се клиент, тъй като рекламата поддържа виталния цикъл на всяка компания, на хората, работещи в нея, а в последна сметка и на цялото общество. Рекламата е поръчител за съществуването на пазарната стопанска система. Тя въздейства на усещанията на актуалния човек и е колкото просвета, толкоз и изкуство.

Във времето на дигитализацията печатът не отстъпва мястото си и след първичното замайване от „ новото “, отрезвяването е реалност. Печатът е потвърдената технология за дълговечно предпазване на познания, хрумвания, мисли, даже и на усеща. През последните години печатът още веднъж бележи своите устойчиви растежи и упованията са за задълбочаване на тази наклонност. На самите нас ни следва нова инвестиция за развиването на този тип активност.

Силата на фамилния бизнес е в фамилията, в неговата поддръжка, схващане, единност, от време на време рецензия. В концепцията и смисъла на едновременното придвижване в една и съща посока, към взаимно определена цел. Искреното шерване на победи и загуби, шерването на риска, избора на последваща цел и опората да не падаш, когато залиташ.

А неговата уязвимост е в това, че не можеш да си подадеш оставката и просто да напуснеш.

Казват, че хората са най-ценният капитал, само че когато този капитал е единствено обвивка, без наличие, претендираната стойност е равна на нула. Капиталът е в уменията и знанията на индивида, в човещината и отговорността, а не в наличието му.

Пазарът на труда е предизвикването взаимните упования да се срещнат и да изградят качествено професионално партньорство.

Уроците по моя път са доста. Имам убеденост, че до момента ги възприемам добре, да забележим по какъв начин ще се оправя с идните.

Моят най-хубав преподавател е знанието, до което мога да се докосна във всеки миг, под всякаква форма.

Нещото, което бих трансформирала - с убеденост ще кажа, че нищо не бих трансформирала, случилото се е реалност и очевидно по този начин е трябвало да стане.  Имам вярата, че през вчерашния ден ще ме докара до по-качествено и по-добро на следващия ден.

" Тайната " съставна част на триумфа: Човечност, работа, воля, неизменност, пристрастеност, правила, правдивост, емпатия и обич.

Моята професионална и житейска философия: Не е значимо, че си паднал, значимо е по какъв начин ще се изправиш. Хенри Форд споделя, че в случай че парите са вярата за самостоятелност, то в никакъв случай няма да я имате. Единствената сигурност, която човек може да има на този свят, е в неговите познания, опит и благоприятни условия.

Утре е време за нови каузи.
Текстът е част от бр. 114 на сп. „ Икономика “. Публикува се в Economic.bg по силата на партньорско съглашение сред двете медии.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР